Direktne rezervacije – budućnost turizma

Ubrzani život i manjak slobodnog vremena dovodi do situacije gdje ljudi žele u što krećem roku i na što jednostavniji način obaviti željenu aktivnost. Direktni booking na web stranici ubrzava i olakšava proces rezerviranja smještaja te rješava prisutan problem nesigurnosti odnosno manjka povjerenja u turističke objekte koji je nastao kao posljedica pandemije.

Prednosti direktnih rezervacija

U procesu rezerviranja putem web stranice, potencijalni posjetitelji imaju veće povjerenje u turistički objekt i povećava se mogućnost njihovog dolaska. Posjetitelji preferiraju direktne rezervacije jer one omogućuju bolji odnos s turističkim objektom koji podrazumijeva otvorenost i transparentnost te olakšava daljnju komunikaciju kao i odgovore na potencijalne nedoumice. 

Učestali problem s kojim se posjetitelji susreću prilikom rezerviranja putem posredničkih aplikacija su neažurirane informacije, odnosno neažuriran kalendar raspoloživosti koji dovodi do – overbookinga. Nijedan posjetitelj ne bi htio da ga prilikom dolaska na dugo očekivani odmor dočeka informacija kako za njega nema slobodnog smještaja. Prilikom direktnih rezervacija na web stranici, mogućnost overbooking-a se drastično smanjuje.

Iduća prednost koju posjetitelji ostvaruju direktnom rezervacijom na web stranici su znatno niže cijene smještaja u usporedbi s cijenama smještaja na posredničkim aplikacijama gdje su uračunate dodatne naknade.

Kako biste izbjegli moguće poteškoće s kojima bi se vaši potencijalni posjetitelji mogli susresti i povećati direktne rezervacije, kontaktirajte nas!