Vodjenje drustvenih mreza

5 najboljih alata za vođenje društvenih mreža s kojima ćete uštediti vrijeme

Vođenje društvenih mreža lako se može zakomplicirati. Pogotovo ako vodite kanale na više društvenih mreža poput Facebooka, Twittera, Instagrama i Pinteresta ili vodite više računa na nekoj društvenoj mreži.

Ako objavljujete samo na Facebooku, koristan će vam biti Facebookov alat koji omogućuje da unaprijed rasporedite objave. O ovom alatu smo već pisali ovdje. Uz pomoć tog alata možete i tjednima unaprijed kreirati objave koje će biti objavljene u željeno vrijeme.

No, ako objavljujete na više društvenih mreža ili si želite dodatno pojednostaviti objavljivanje na Facebook stranicama, isprobajte neki od alata za vođenje društvenih mreža.

Alati za vođenje društvenih mreža vam omogućuju:

  • brzo i jednostavano objavljivanje,
  • objavu na velik broj društvenih mreža s jednog mjesta (ne trebate se ulogiravati na sve društvene mreže),
  • jednostavan pregled analitike objavljenih postova.

Pogledajmo neke od najkvalitetnijih i najpopularnijih alata za vođenje društvenih mreža te njihove funkcionalnosti i mogućnosti.

1. Hootsuite

Hootsuite je jedan od najpopularnijih alata za upravljanje društvenim mrežama. Ovaj alat nudi nekoliko plaćenih paketa ovisno o vašim potrebama no dostupan je i besplatan paket. Besplatna opcija uključuje račun za 1 korisnika i 3 društvena profila na kojima možete unaprijed rasporediti objave. Hootsuite pokriva 35 društvenih mreža uključujući i sve najpopularnije mreže poput Facebooka, Twittera, Instagrama i Pinteresta.

2. Buffer

Još jedan izvrstan alat za upravljanje društvenim mrežama koji vam omogućuje da dijelite sadržaj na Facebooku, Twitteru, Instagramu, LinkedInu, Pinterestu i Google+. Ono što se mnogima sviđa kod Buffera je postojanje browser ekstenzije te mobilne aplikacije koja olakšava dijeljenje. I ovaj alat ima besplatan paket koji uključuje 3 profila te omogućuje da unaprijed rasporedite 10 objava po profilu.

3. Everypost

Malo manje poznat alat, ali i dalje veoma efikasan, Everypost vam omogućuje upravljanje računima na Facebooku, Twitteru, LinkedInu, Google+, Pinterestu i Tumblru. Jedna stvar koja izdvaja ovaj alat je mogućnost da se ‘povuče’ vizualan sadržaj s vanjskih izvora poput YouTuba, Instagrama i Pinteresta. Ovaj alat također ima besplatan paket koji omogućuje upravljanje 1 profilom na svakoj društvenoj mreži i 10 unaprijed raspoređenih objava.

4. Tailwind

Tailwind je alat koji se koristi isključivo za Pinterest i Instagram. Službeni je partner Pinteresta te jedini alat koji možete koristiti za dijeljenje sadržaja na Pinterestu, a da ste potpuno sigurni da nećete imati problema. Tailwind možete besplatno isprobati na 30 dana. U tih 30 dana možete preko Tailwinda objaviti 100 pinova na Pinterestu ili 30 objava na Instagramu. Nakon 30 dana, kako bi nastavili koristiti ovaj alat morat ćete kupiti jedan od paketa.

Ovaj alat se svakako isplati tvrtkama kojima je Pinterest važan izvor posjeta i kupovina na web stranici. Pinterest još uvijek nije veoma popularan u Hrvatskoj no ako su vaši kupci ili klijenti na tržištima engleskog govornog područja, ova društvena mreža/tražilica svakako vam može pomoći u promociji.

5. Social Pilot

Ovaj alat za upravljanje društvenim mrežama daje vam mogućnost upravljanja s nekoliko profila u isto vrijeme, uz opcije poput surađivanja s članovima tima, kreiranja PDF izvještaja kako bi lakše pratili rezultate i uploadanja više objava odjednom kako bi uštedili vrijeme.

Social Pilot nažalost nema besplatne opcije no imate mogućnost isprobati alat 14 dana prije nego se odlučite za pretplatu.

Nadamo se da stu na našoj listi pronašli alat koji će ispuniti vaše potrebe za efikasno upravljanje društvenim mrežama. A ako Vam se to i dalje čini prekomplicirano i radije biste to prepustili nekom drugom, jednostavno nas kontaktirajte!

Prijavite se na našu newsletter listu i primajte redovite obavijesti o novim objavama!